Sunday, October 5, 2008

BARU KE?




PERKARA YANG SAYA TAK SUKA TERHADAP LAPTOP BARU SAYA



1. Walaupun dia nampak macam tablet pc, tapi dia bukan tablet pc
2. Tak boleh masukkan CD
3. Tak muat masukkan earphone bersaiz biasa
4. Hanya ada 2 USB port, macam tablet pc saya yang dulu
5. Bateri tak tahan lama
6. Processor bukan Intel Centrino, like my previous Dell, which I think is better
7. Skrin senang melekat habuk dan cap jari
8. Keyboard tak selembut Dell
9. Touchpad susah digunakan
10. Akan shut down secara automatic jika laptop terlalu panas, dan laptop ini senang panas
11. Takde lubang untuk masukkan kabel telefon, jadi selepas ini kalau takde internet connection kat KMB, masuk lab IT pun tak guna
12. OS adalah Windows Vista



PERKARA YANG SAYA SUKA TERHADAP LAPTOP BARU SAYA



1. Saiznya kecil dan amat ringan, mudah dibawa ke mana saja
2. Boleh masuk SD card
3. Ada built-in camera, which my Dell doesn’t have
4. Sleek and shiny
5. Hard disk nye masih banyak free memory
6. Comel, secomel namanya HP Mini
7. Tak mengambil ruang yang banyak
8. It’s brand new



Apa pun, adalah tidak bagus untuk saya complain memandangkan laptop ini bukan kepunyaan saya. Walaupun telah banyak kali bertukar laptop, tapi saya rasa bertuah kerana dapat merasai bagaimana menggunakan pelbagai laptop dan mencuba sesuatu yang baru mengikut peredaran masa dan trend. Jadi, saya mendapat lebih pengalaman daripada orang lain!



Akhir kata, terima kasih abangku kerana meminjamkan laptop anda!



Bila agaknya saya boleh memiliki PC sendiri ya? Biarlah masa (dan wang!) menentukan.
Among Tablet PC, Dell Latitude and HP Mini, I like Dell the most!



Hihi.



Perkara yang paling tidak bagus akibat selalu bertukar laptop: transfer semua data penting ke dalam laptop baru, backup everything all over again, and in the end not everything can be transferred. Kali ni, gambar-gambarku di Cambodia terpaksa dikorbankan. Nampaknya terpaksa copy semula dari mereka. Seriously, I need an external hard disk!




Reminder to all: backup all data in your PC! At least 3 places—grandfather, father and son!

2 comments:

ana_khadijah said...

salam wahai sahabat...
bagus la anda mengamalkan
YES NO or PO dlm blog anda
KKB btul la...huhuhuh
actly ku nak ckp kat ko
"bersyukur la sket!!"
tapi
ku tau ko bersyukur dengan laptop ko skang...

huhuhuh
tetiba ku terpk
mungkin Allah bagi laptop tue kat ko:-
-nak uji kesabaran ko..
-xnak bagi ko surf waktu kelas it
tue je a kot...

aliah zulkifli said...

yess, DELL rocks!!! nothing can beat dell..