Wednesday, June 3, 2009

a picture tells a thousand words


background music : Memory

ib@kmb dah habis, btn dah habis. yang tinggal cuma hari-hari sebelum keputusan exam keluar. dan kenangan. 
kalau kat facebook, banyak gambar-gambar kenangan di kmb di post. 


memang banyak gambar-gambar yang ada. gambar sepanjang 2 tahun pengalaman di kmb je ada 17.7 GB. Banyak. hampir 20 % daripada memory hard disk komputer saya. 

bukan gambar yang penting, tapi memori dalam hati. ramai yang tak setuju dengan kata-kata saya ni. tapi, saya rasa gambar tu, kalau kita print dan simpan, boleh rosak dimakan tikus, berhabuk, berkarat, terbakar, hanyut masa banjir...
kalau simpan dalam hard disk, lagilah...boleh corrupted, hilang, dan sebagainya. 
tapi, memori tu dalam hati. tak akan hilang. 
asmak ada cakap hari tu, kalau ada gambar, membantu kita untuk mengingati memori itu. 
tapi, kalau betu-betul kenangan tu bermakna bagi kita, takkan kita nak lupa, walau sesibuk mana pun kita di masa akan datang. siapa yang dah lupa hari pertama dia ke sekolah, kali pertama naik basikal, hari dapat result SPM, hari grad kat sekolah menengah dulu...
kalau mudah sangat memori itu hilang, maka tak pentinglah apa yang berlaku tu. 

kenangan yang terindah.

3 comments:

kinkin said...

pendapat yb disokong.

NaMa SaYa ErNi!!! said...

hahahaha.,.terima kasih yb..cpt sungguh anda komen ek...btw, aku da dgr lagu monster tuh...best gak..

adlan wafi said...

saje nk ckp...u gave me goosebumps too