Wednesday, July 8, 2009

edisi khas selepas IB - Jalan - jalan di KMB

dah 2 tahun berlalu sejak masuk ke KMB kali pertama dan mengenali program IB yang dikatakan sebagai tough tu. apapun, IB dah berlalu, examnya dah berlalu, resultnya pun dah berlalu, alhamdulillah lepas requirement..now praying for the unconditional offer pula. apapun, perjalanan di kmb banyak ceritanya, ada yang best, ada yang tak best, tapi itulah pengalaman berharga.



di kmb, saya tinggal di blok E, bersama mereka yang best.


belajar pula dalam kelas yang best bersama classmate yang best2 belaka.

cas project kat sabak bernam.


bercuti di cameron. gambar ni cool.


buka puasa kat alamanda. happy times.


beraya kat rumah Cikgu Azlinda. best.



irpku yang sangat best dan bising.


pose menarik di pokok berhantu.


gambar comel dalam lab.


exhibition time!!!


batik bergaya..kami kaler sume tu!!!haha..

the gurlz.


the guyz.


M07N yang disayangi. haha. nampak sangat farid di'photoshop'.

CAS pun tak kurang best. lagi banyak yang dipelajari semasa CAS. jumpa orang-orang istimewa, main dengan haiwan kat zoo, jumpa gajah, pergi jumpa orang Kemboja, buat yearbook...macam-macamlah.


Zoo Negara.


Gajah kat Kuala Gandah.

Sehati Serumpun. pengalaman paling berharga.

geng Sehati Serumpun di Angkor Wat.


masa-masa yang best.


Sehati Serumpun Hi Tea. yang ni pun best juga.


front cover yearbook yg kami hasilkan. cantik kan?


Prostar Camp.


PDK Telok Panglima Garang bersama group saya, Group D.

and lastly, di kmb la saya mengenal apa itu ukhuwwah islamiah. harap bond of ukhuwwah ni akan kekal terjalin walau di mana saja kita berada.





dan harapnya, lepas ni, walau destinasi berbeza, kita tahu asal-usul kita, dan untuk apa kita di sana. masa lalu tak akan berulang lagi, tapi, apa yang baik, kita kutip, yang buruk, kita perbaiki. tak guna tahu sejarah tapi tak ambil pengajaran, betul tak?



harap-harap lepas ni, di sinilah destinasi saya, insyaAllah. kepada rakan-rakan, jangan lupakan saya.

TAMAT.

12 comments:

adib said...

ehehe..ko mmbawa ak mengimbau kenangan lalu yg jarang diimbau sjk kblakngan neyy(ada setengah yg mmg x terimbau sbb x dak)..i miss those moments leww..isk..wowo nk blik kmb woo

shahkang said...

salam erni
nice pics, letak banyak lagi :D
congrats for the results, jumpa di sanaaa

PeRaNTau said...

salam...

erni manchester jugak kan?
(sebenarnye wondering ade ke dak bdak2 medic gi sane =P)

tahniah, dan moga jumpe di sana...insya-Allah =)

NaMa SaYa ErNi!!! said...

ada2..yg ak tau ade 4 org dak medic nak g sane....mungkin ramai lg pas clearing kot... hehe..
mari2, jumpa di sanaaaa rakan2!

Anonymous said...

Wahh.. ada orang nk ke manchester nampaknya. sampaikan salam rinduku pada tempat yg mengenalkanku matlamat hidupku yg sebenarnya. salam iman, salam ukhuwwah, salam perjuangan! -ZAAZ-

Anonymous said...

erni... saya sayang awak.. ;)

NaMa SaYa ErNi!!! said...

wah..sape ni anonymous yg sayang saya ni? hehe, walau papepun saya sayang awak juga!!

adib said...

salam..ern, anonymous tu akak kesayangan kita yg bru kawen tu..ZAAZ..ko dh tunjuk dh pic dia dlm tu..aisyeh

NaMa SaYa ErNi!!! said...

ada dua kot anonymous tu..yg zaaz tu aku tau la sape. yg bawah tu. neway, x kisah la, ak rasa org tu asmak.haha

Anonymous said...

erni.. ko mmg salah rasa.. anonymous tu bukan asmak.. x jadi ah sayang erni haha.. ape pon sifu mmg terbaek!~

crixerity said...

salam erni..wah, sonoknya tengok gambar2 ni..mesti banyak memori dan cerita di sebalik setiap gambar..hurm
taniah pe pun..
:)

k.iman said...

salam erni :)

bessnye tgk gamba2 ni sume. insyaAllah nnt kite jumpe k? hehe

k.iman leeds *hugs*