Monday, August 24, 2009

samat hari jadi



saya ada sorang kawan. nama dia ijah. hari ni (24/8/2009) ialah besday dia yang ke 20. dah 20 tahun dah. dah tua, sedo sedo diri la sikit yek..hehe.. umur makin tambah, mati makin dekat, so saya harap kawan saya tu (dan diri ini sendiri juga) beringatlah yek.

saya duduk sebelah dia daripada 1st day masuk kelas sampailah last day.(well not exactly, time irp dia grup lain), ok lah, sampai last day before IRP start. dulu saya duduk kat blok E tapi sebulan before keluar KMB saya pindah ke sebelah bilik dia. blok lain pulak tu. well, saya pindah bukan sebab dia tapi sebab saja nak ketenangan. lagipun, bilik sebelah dia kosong, dan dia asyik promote je, kata takde kawan konon. ceh, roommate ko tu ade ape. saje je soh aku pindah sebelah bilik ko. haha. dia satu usrah dengan saya. in fact, terima kasih kepada dia, sebab dia yang ajak saya for the first time supaya masuk usrah dengan dia. well, thanks, because it led to a new beginning, and I sincerely thank you for that.

dia adalah pengasas grup matahari. kerana pada suatu hari, masa amal islami, tiba2 dia kata nak buat geng dan lantik saya jadi bos geng tersebut. geng matahari ialah geng paling femes dan berpengaruh dalam kelas m07n. haha. jangan jeles flower group. bersama-sama kinah (taiko kedua), farah, nana dan dayang, kami telah berkongsi suka duka dan berusaha menjayakan geng kongsi gelap kami.

oh, saya bukan mento mentee sama ngan dia. mentor mentee saya way cooler. hahahaha. anyway, tu cite lain. honestly, i am glad you are alive safe and sound today. sebab masa hari tu, (yes, masa accident tu..), honestly, lepas ko cam tak bangun, i thought masa ko dah tak lama. sebab tu la aku nangis macam nak gila sebelah ko kat hospital. oh, mungkin ko tak sedar, sebab ko macam separuh nyawa je time tu. haha. sebab tu, 2 3 hari lepas tu masa aku tepon ko, dan dapat dengar suara ko, aku nangis lagi. just glad you are alive. aku nak bgtau ko satu perkara. ingat tak, lepas accident tu, ko dok cakap kat kitorang, sorry korang, sorry. cuma nak bagitau ko yang tak pernah pon kitorang salah kan ko. not ever. semua selamat, dan hari ni boleh sambung belajar lagi, alhamdulillah.

good luck for your rcsi interview! i am praying hard for you, so that ada lah rezeki ko nak p rcsi. leh jumpa kat sana. leh p program sama2 lagi. good luck.

SELAMAT HARI LAHIR!!!!

friends ke syurga, insyaAllah.

nah, amek hadiah:


8 comments:

Anonymous said...

salam alaik...
erni ku terharu dengan post yg dibuat khas tuk ku..
wah...terharu sampai berair mata..
jazakillah tak terhingga...
xsangka rupenye banyak hidup kita sebelah menyebelah...
u are really wonderful friend..
jazakillah jugak for the prayer..

insya Allah bertemu di syurga...

syg ko syg Alllah
moga Allah sygkan ko lbh drku...

NaMa SaYa ErNi!!! said...

eit..x yah r nangis2..hehe..
insyaAllah..

alhuda said...

waahhhhh erni!!!!!

hehehehehe

saye rumate die.anda sebelah bilik saye.saye sebelah bilik anda.anda slalu dtg bilik sy(eh ni cite psl sape lak ni haha)

yeay ijah dah tua.yg pasti erni lg muda huhuhu

Aisyah Ismail =) said...

=) uhibbukifillah!~

NaMa SaYa ErNi!!! said...

yaya..saya memang muda lagi..hehe...saya memang selalu nyemak kat bilik korang pun..ngeh3..

~aozora~ said...

erm..sy lak slalu nyemak kt bilik korg dua..huu..sy lupa hbis besday ijah!! sorry nyer!!

~aozora~ said...

time accident tu..bila bc sms awk erni..tak terkata cmtu..ulang alik dlm blok nk crik spe..hoho..sdeh nye time tu Dia yg tahu..nak je dtg mlm tu gk pinjam kete sape2..smpaikan ty soklan x logik kt org "de sape2 bwk kete kt kmb? urgent2 nak pkai" haha~
pe yg terjadi ada hikmahnya.. =D
sy syg kamoo sume..

itana said...

wahhh sangat2 mengharukan~

siyesly x dpt rase ape korg rase time accidnt tu, tp allah je la yg tau cmne kitorg yg dpt berita kat blok mase tu sgt2 risau kat korg. wuuuuuu.

nampaknye insyaallah korg2 dh lpas ujian tu bile skrg ni still x serik2 lg nak gi program.hehe. =)