Monday, January 4, 2010

aku dah hampir 20 tahun

biasanya kalau sebut new year, mesti ada new resolutions. azam baru setiap tahun baru. setiap tahun renew azam, sebab yang tahun sebelumnya tak tercapai pun. eh, jangan fikir negatif sangat, ada je orang yang mampu laksanakan azam mereka.

tahun 2009, banyak perkara menarik berlaku. habis IB, alhamdulillah dapat fly, ke manchester pulak tu, jadi medic student, accident, dapat 41, dan macam2 lagi la yang berlaku. semuanya memberi impact dalam hidup. even every little details give impact to one's life. cuma kita sedar ataupun tak je. the butterfly effect.

azam tahun baru kali ni, unlike tahun sebelumnya, cuma satu aje. azam tahun lepas panjang berjela. siap buat list, post kat blog and even tampal kat dinding bilik kat kmb dulu. tapi tahun ni, satu je.

NAK ISTIQAMAH.

dalam semua benda la, tak kisah la belajar ke, ape ke, semua benda yang baik. sebab rasanya itu benda yang paling susah sekali, bagi saya, nak laksanakan. kadang2 cakap je senang, tak pun, plan je yang hebat, semangat berkobar2 tu mula2 aje, tapi last2 hampeh.

selamat tahun baru semua.

4 comments:

'aisyah ismail said...

insyaallah.. :)

moga kte sama2 istiqamah dan wat amalan ikhlas keranaNya.

take care erni.

*asal gwang sgt lagu kt blog ni? hihi dh matang rupanya erni haha~

khadijah rusli said...

ape kena mengena jiwang n matang?
xpaham~ aisyah...

nak istiqamah jugak...

JOM SAMA2 ISTIQAMAH!!!!

NaMa SaYa ErNi!!! said...

aku menghargai nilai2 seni la. pe lak jiwang2..asal instrumental je jiwang. x semestinya ok...

iman said...

semoga berjaya lah ye :)